Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”
„Investitii pentru viitorul dumneavoastra”
Proiect: „Implementarea unui sistem informatic de gestiune pentru cresterea competitivitatii LASTING Software”
Proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

„Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
„Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.”

SMB

O firmă din categoria SMB/SME, care poate avea de la 20 la 200 de angajati, are în schimb alte provocări. La acest nivel se poate vorbi de servere avansate, cu o putere de procesare de zeci de ori mai mare, de acele server-room în care găsim 1-2 rackuri pline cu servere, reţelistică și storage.

În acest caz sunt necesare:

  • Soluții de comunicare centralizată (clienți de email, de calendar, centrale telefonice, videoconferință)
  • Soluții avansate de tip software pentru îmbunătățirea și urmărirea ciclului de producție sau de servicii necesar (soluții software de gestiune internă de la HR, CRM, BI, sau SAP)
  • O gamă largă de aplicații specifice (portaluri de documente și aplicații, raportări, etc).

Această gamă de produse începe să atragă și probleme referitoare la limitele sale și firmele ajung să fie dependente de gradul de fiabilitate al sistemelor software pe care le folosesc.

Venim în întâmpinarea nevoilor dvs, cu soluții de:

  1. Design al infrastructurii la standarde profesionale în care toate echipamentele hardware sunt redundante (număr dublu de surse, de ups-uri, alimentări, rețelistică, protecții ale componentelor)
  2. Virtualizarea proceselor critice (delimităm hardware de software cu ajutorul unui storage: orice proces care e critic și lipsa lui generează pierderi pentru companie îl instalăm într-o mașina virtuală care nu va mai fi legată de un server fizic – dacă acesta se va strica, mașina va prelua resurse de pe un altul disponibil, toate datele fizice aflându-se pe un storage independent)
  3. Politici riguroase de backup (folosim softuri avansate de backup care în primul rând elimină posibilitatea pierderii datelor importante şi reduc downtime-ul de la zile la minute/ore). Aceste soluţii duc spre un concept numit high availability (HA) care se traduce defapt in garantarea activităţii continue în cazuri nefericite (pene de curent, probleme HW si SW, accidente etc) şi eliminarea costurilor apărute în urma downtime-ului.
  4. Soluții de securitate – protejare de amenințările și atacurile de pe internet – soluții de rețelistică, de firewall, de antivirus, antispam, malware protection, securizarea aplicaţiilor online şi a datelor interne.

parteneri