Blog SPHINX IT

Câteodată şi software-ul își găsește vocea

Sphinx IT SAP retail

De ce micile afaceri din retail nu ar trebui să se sperie…

By | SPX Blog | No Comments

Conform mai multor studii și analize ale situației din domeniul retail, serviciile actuale sunt în mare parte anacronice. Majoritatea clienților au alte caracteristici și cerințe față de cei de acum o decadă, sau chiar de acum aproximativ 5 ani. Cerințe exigente, dorința de a ajunge rapid în posesia produselor sau serviciilor comandate, cât și de a putea schimba sau returna ceea ce nu corespunde sau nu le place, nevoia de oferte personalizate, la un nivel tehnic performant ca produs & livrare, însă umanizate de o adresare personală – iată doar câteva din constantele clienților contemporani.

 

Schimbarea majoră a profilului clientului final a zguduit industria de retail la nivel global

Fenomenul de închidere a magazinelor fizice continuă. Termeni precum „Apocalipsa retail-ului” sau „dispariția afacerilor mici” sunt de natură să îi îngrijoreze pe cei care au investit într-o anumită structură de business.

Însă afacerile mici si mijlocii din retail – conform specialiștilor – pot găsi o șansă de reinventare care să le propulseze înainte în însăși această situație disruptivă. Un articol marca SAP vorbește despre cum poate fi materializată această „renaștere a retail-ului” de către orice afacere. Condiția esențială pentru a reuși constă în înțelegerea și adoptarea la timp și eficient a instrumentelor care permit o transformare corespunzătoare cerințelor clientelei.

Puteți consulta cele 5 acțiuni recomandate, ce sunt facilitate de soluțiile digitale moderne destinate întreprinzătorilor din retail aici, în articolul-sursă (En).

Istoria SAP Business One – capitolul întâi

By | SPX Blog | No Comments

La începutul anilor 90, când software-ul financiar disponibil pentru întreprinderile mici și mijlocii era dominat de sistemul de operare DOS, ideea de a implementa tehnologii inovatoare în lumea afacerilor pentru a crea soluții software fiabile care să fie mai bune decât cele disponibile pe piață începea să se contureze tot mai clar.

Echipa de inovatori ale cărei realizări pot fi considerate primul capitol din istoria SAP Business One a trecut produsul ce răspundea dorințelor de mai sus din sistemul Mac în Windows. Infrastructura de bază a produsului a provenit așadar din software-ul de management al școlii Mac și a inclus formulare și elemente de bază de date numite atomi, pe lângă multe alte elemente de Mac GUI.

Produsul inițial a fost numit OCEK (Practitioner în limba engleză). Acesta este motivul pentru care majoritatea fișierelor de baze de date din SAP Business One încep cu O (OINV, OCRD etc.).

Puteți citi în detaliu acest prim capitol despre dezvoltarea SAP Business One, aşa cum este relatat de către Ilan Tal, a cărui carieră a fost legată de acest produs software timp de peste 21 de ani.

Vom reveni cu prezentarea următoarelor capitole.

Sphinx IT sedinta HBR recomandare

Ședințe și întâlniri mai bine planificate cu Design Thinking, conform HBR

By | SPX Blog | No Comments

Într-un articol util îndeosebi întreprinderilor mici și mijlocii, dar nu numai, publicația HBR explorează valoarea adoptării unei strategii moderne pentru zona de ședințe, întâlniri și conferințe inerente activităților interne și externe ale oricărei companii.

Design thinking-ul, sau în traducere aproximativă, gândirea de tip proiectare, pune utilizatorul în centrul întregii experiențe – în acest caz al experienței unei ședințe eficiente, care să rezolve chestiunile aflate în agendă, fără a irosi timpul participanților.

Puteți afla mai multe despre modul în care se pot organiza întâlniri de afaceri care să motiveze, să angajeze și să întrețină atenția angajaților sau a partenerilor de afaceri – din articolul sursă (En).

Sphinx IT SAP cloud services

Transformarea Digitală şi rolul important al serviciului de cloud pe care îl folosiți

By | SPX Blog | No Comments

Pe linia transformării digitale, ce permite afacerilor de toate dimensiunile să țină pasul cu instrumentele de ultimă generație, cu cerințele din industrie și cu ritmul accelerat indus de către aceste facilități, factorii de decizie au în vedere câteva ținte majore.

Un articol girat de SAP Hybris listează aceste scopuri esențiale ca fiind următoarele:

  • Simplificarea accesului la date
  • Lăsarea în urmă a soluțiilor scumpe tip legacy sau on premise
  • Trecerea treptată către cloud cu o abordare ” IT hibrid”
  • Creșteți disponibilității
  • Realizarea unei recuperări de mare viteză
  • Îmbunătățirea mobilității pentru diferite infrastructuri și platforme
  • Respectarea standardele de securitate și de calitate

Aflați cum sunt toate acestea influențate de  flexibilitatea, agilitatea şi în general de structura serviciilor cloud pe care le folosește o companie – aici (En).

Sphinx IT SAP Business Oe tendinte IMM-uri 2018

Tendințe în top anul acesta, în ce privește IMM-urile

By | SPX Blog | No Comments

Publicația online The UPS Store trece în revistă 5 tendințe din domeniul tehnologiei digitale ce pot face diferența între stagnare și succes in 2018.  Angajarea acestor practici ce s-au dovedit a propulsa operațiunile în mod eficient este recomandată întreprinderilor mici şi mijlocii ce vor să țină pasul cu mediul modern de afaceri şi să aibă cât mai multe atu-uri pentru a depăși competitorii din propriul sector de industrie.

Unele din aceste tendințe nu presupun investiții majore pentru implementarea lor – de exemplu folosirea forței social media, a unor platforme dedicate trimiterii de mesaje sau angajarea în transmisiuni video live. Cu alocarea şi instruirea resurselor umane potrivite, mici schimbări pot genera rezultate uimitoare, atât în ce privește prezența online a IMM-ului, cât şi în ce privește relația cu clienții deja existenți sau potențiali.

Puteți vedea aici articolul complet, în engleză.

Sphinx IT SAP Business One

De ce tranziția pe HANA nu mai trebuie amânată, în ce privește SAP Business One

By | SPX Blog | No Comments

E3Zine rezumă într-un articol recent motivele pentru care utilizatorii SAP ar trebui sa facă pasul de la Microsoft SQL la SAP HANA, subliniind valoarea acestei mișcări ca și decizie strategică de business. Pentru a nu rămâne în urmă și a nu își refuza beneficiile derivate din SAP Business One versiunea HANA – așa cum au fost gândite de către brandul SAP, cu sustenabilitate implicită și perspective ample de viitor, companiilor ce se află în fața acestei decizii li se recomandă în primul rând să înțeleagă ce aduce nou această versiune, cu toate implicațiile ei.

E3Zine atrage atenția asupra faptului că nu mai este posibil să examinăm SAP versiunea HANA din SAP Business One în contrapartidă cu versiunea MS SQL a SAP Business One și să le vedem ca fiind similare. Cele două practic nu mai sunt același produs. Versiunea HANA oferă o gamă de noi caracteristici și elemente livrabile pe care SAP le pune la dispoziția utilizatorilor – capabilități noi, ce nu au cum să fie replicate în versiunea MS SQL.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta aici articolul sursă, în engleză.

Credit imagine: E3Zine

Comunicat de presă: Sphinx IT extinde aria parteneriatului cu SAP adăugând în portofoliu soluția SAP Business One

By | SPX Blog | No Comments

Ianuarie 2018, Timişoara – Sphinx IT, parte a Grupului LASTING, a început anul 2018 prin adăugarea unei noi soluții în portofoliu. Echipa are noi competențe pentru soluția SAP Business One, care adresează  întreprinderile mici și mijlocii, precum și companiile aflate  în curs de dezvoltare și modernizare.

SAP Business One este primul ERP din portofoliul SAP funcțional pe baza de date HANA, fiind lider global pe segmentul său de piață, fapt datorat îndeosebi tehnologiei de ultimă generație de tip in-memory care deschide noi orizonturi digitale pentru managementul companiilor. SAP Business One este considerat vârf de lance în transformarea digitală pe care SAP o face posibilă pentru companiile din segmentul IMM, producătorul software investind continuu în dezvoltarea şi extinderea soluției, atât la nivel de  procese, cât şi la nivel tehnologic şi inovativ.

Sphinx IT este partener Gold SAP, fiind experimentat în implementarea de soluții SAP de tip ERP de peste 10 ani. Adăugând SAP Business One în oferta sa, Sphinx IT pune la dispoziția companiilor o soluție compactă, flexibilă și scalabilă pentru managementul tuturor proceselor operaționale și decizionale, asigurând funcționalități analitice avansate, capabilități de raportare și analiză de business, și optimizând procesele cheie. SAP Business One înglobează, funcționalități financiare, logistice și analitice, de la gestiunea relației cu clienții, a proceselor de vânzare și aprovizionare, până la planificarea producției, managementul resurselor umane și al serviciilor. Peste 50.000 de companii din 150 de țări au ales SAP Business One pentru managementul operațiunilor și proceselor de afaceri, această soluție business având o rată de adopție rapidă în cadrul utilizatorilor datorită interfeței intuitive şi moderne.

Ne bucurăm de prezența SAP Business One în portofoliul Sphinx IT, întrucât extinde oferta noastră de soluții business-software către o categorie nouă de companii, cărora le facilităm modernizarea afacerii în timp record, mizând pe funcționalitățile specifice SAP Business One, care oferă capabilități ERP, CRM si BI out-of-the-box.” – a declarat Ronald Wagmann, CEO Sphinx IT.

 

Despre Sphinx IT:

SPHINX IT este parte a Grupului LASTING, grup românesc de companii ce și-a format un renume de top în segmentul infrastructură & consultanță IT în cei peste 21 de ani de activitate pe plan național și internațional. LASTING Group este un jucător de top și o marcă de referință în peisajul tehnologiei competitive din România, fiind cunoscut pentru calitatea de partener de încredere, pentru consecvență și capacitate inovativă.

Sphinx IT sprijină nevoia clienților săi de a se menține în top-ul evoluției pieței, oferind servicii de consultanță şi implementare pentru soluții din portofoliul SAP care optimizează pe deplin procesele lor de afaceri. Pentru mai multe informații, vizitați www.sphinx-it.ro .

 

Despre SAP România:

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluții software SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local utilizează soluții software SAP.

 

***

January 2018, Timişoara – Sphinx IT, part of the LASTING Group, opened the year 2018 by adding a new solution to its portfolio. The Sphinx IT team acquired new competencies for SAP Business One, the solution designed to serve small to midsize businesses, as well as growing SMEs.

SAP Business One is the first functional ERP from SAP’s portfolio on the HANA database, being the global leader in its market segment, due in particular to state-of-the-art in-memory technology that opens up new digital horizons in business management. SAP Business One is considered the pinnacle of the digital transformation powered by SAP for its clients in the SME segment, with the renowned business software developer constantly investing in upgrading and expanding this solution, both at the processes level, as well as at the technological & innovative level.

Sphinx IT is a SAP Gold partner and holds an experience of over 10 years in the implementation of SAP ERP solutions. Adding SAP Business One to its offer, Sphinx IT provides SMEs with a compact, flexible and scalable solution for managing all operational and decision-making processes, which includes advanced analytical functionalities, reporting and business analysis capabilities, and serves in optimizing key processes. SAP Business One encompasses financial, logistical and analytical functionalities, from customer relationship management, sales and supply processes to production planning, human resource management and services. More than 50,000 companies in 150 countries have adopted SAP Business One for their Business Operations and Business Process management, this business solution having a fast adoption rate within users, thanks to the intuitive and modern interface it features.

We’re excited about the presence of SAP Business One in the Sphinx IT portfolio, as it extends our business-to-business offer towards a new category of companies, for which we enable a fast and seamless business modernization process, by employing the SAP Business One’s specific features that provide out-of-the-box ERP, CRM and BI capabilities.”- declared Ronald Wagmann, CEO of Sphinx IT.

 

About Sphinx IT:

SPHINX IT is part of the LASTING Group, the Romanian group of companies that holds a leading reputation in the infrastructure & IT consulting segment, having over 21 years of national and international activity. The LASTING Group is a top player and a renowned brand in the competitive technology landscape in Romania, known for being a trusted partner, as well as for its consistency and innovative capabilities.

Sphinx IT supports its customers’ wish to be positioned in the top market segment, by providing leading-edge consulting and implementation services for the SAP Portfolio solutions that fully optimize the targeted business processes. For more information, visit www.sphinx-it.eu.

 

About SAP Romania:

SAP Romania, the local affiliate of SAP SE, started its business operations in 2002, being among the top local IT vendors. Over the past 14 years, the company has significantly contributed to the development of the local business environment and to the digital transformation of organizations. Today, more than 500 companies in Romania employ SAP software solutions, ranging across various sectors, such as the utilities, transport, banks, insurance, retail or production industries. Also, 95% of the top local 300 companies use SAP software solutions.

Beneficiile SAP HANA și poziționarea acestei platforme SAP relativ la zona de business software

By | SPX Blog | No Comments

SAP HANA este platforma in-memory SAP SE ce revoluționează aplicațiile de business. Considerat unul dintre produsele cu cea mai rapidă creștere pe piață (o rată de 1 miliard de dolari), SAP HANA susține o gamă largă de produse software dezvoltate pe această platformă, având deja o multitudine de specialiști și clienți care se bazează pe ea.

Pe lângă funcția primară a serverului de baze de date (și a serverului de aplicații), SAP HANA efectuează funcții ETL (extract, transform, load), precum și procese avansate de analiză, cum ar fi analiza predictivă, procesarea datelor spațiale sau prelucrarea datelor grafice.

Mai multe despre beneficiile şi caracteristicile unice ale SAP HANA puteți afla pe blogul nostru pentru piața externă – aici.

Presă: Care este situația outsourcing-ului românesc

By | SPX Blog | No Comments

Despre subiectul outsourcing-ului nu lipsesc materialele în presa online, deoarece această practică permite companiilor de dimensiuni variate să se concentreze pe activitatea de bază, in timp ce instrumentele digitale le sunt dezvoltate și gestionate la costuri mai mici (comparativ cu o activitate similară desfășurată in-house) de către companii software specializate, aflate pe alte meridiane – fiind extrem de populară.

În România acest subiect se arăta promițător încă de acum 10 ani, după cum descoperim într-un articol din Capital. La nivelul anului 2017, Business Magazin remarcă faptul că „ România este cea mai atractivă destinație din Europa Centrală și de Est, după Polonia, pentru furnizorii de servicii de business”, în baza unui studiu CRBE Reasearch, extrapolat și de către Ziarul Financiar aici.

Avantajul colateral în procesul desfășurării de activități de outsourcing nu este de neglijat – fiind implicați în proiecte variate localizate în diverse regiuni, experiența câștigată este incomparabil mai valoroasă decât cea acumulată în cazul unei activități lineare, dezvoltând sau gestionând câteva tipuri limitate de soluții software. Pasiunea pentru dezvoltarea software alimentează pașii în direcția inovației, iar experiența în proiecte deja demarate adaugă la know-how şi gândirea „pe temă”/„event response”.

Presă: SAP România privește retrospectiv către 2017 şi debutează în 2018 pe un trend ascendent

By | SPX Blog | No Comments

Reluând parțial date făcute publice de către SAP România, date din care regăsim elemente și în articolul către care făceam trimitere aici, IT Trends întregește imaginea trendului ascendent cu care filiala regională a companiei ai cărei parteneri GOLD suntem începe acest nou an calendaristic – 2018.

Puteți afla detalii despre echipa curentă SAP România, clienții locali ai brand-ului, precum şi despre proiectele speciale demarate anul trecut la nivel zonal în articolul cuprinzător publicat de IT Trends cu câteva zile în urmă.

Credit imagine: IT Trends

Sphinx IT SAP Microsoft

O alianță tehnologică strategică – SAP și Microsoft

By | SPX Blog | No Comments

Colaborarea SAP cu Microsoft are o tradiție de peste 20 de ani. Un articol recent de pe it.toolbox.com trece în revistă momentul 1997, când Bill Gates comunica unui auditoriu de peste 3000 de participanți din 25 de țări că “nicio altă companie nu a avut o pondere atât de importantă ca SAP asupra dezvoltării de produs la Microsoft”.

Începuturile acestei alianțe datează din 1993, iar anul acesta colaborarea celor doi giganți tehnologici a atins un nou nivel, prin noua capabilitate de a rula SAP S/4 HANA în Microsoft Azure. Mai multe detalii despre această mișcare, precum și analiza a ceea ce înseamnă ea pentru piața de profil puteți afla direct din articolul sursă aici, în engleză.

SAP Romania Sphinx IT

Perspectivele SAP România

By | SPX Blog | One Comment

Recent, subsidiara locală a SAP SE a beneficiat de acoperirea în presă a subiectului prezenței locale, inclusiv perspectivele companiei în România pe termen mediu și lung, având în vedere că SAP România a investit într-un nou etaj în clădirea de birouri din zona Băneasa, estimează încă 100 de noi poziții pentru 2018 şi a depășit numărul de 600 de clienți locali.

Articolul sursă poate fi accesat aici, iar din el reținem și faptul că între clienții SAP România se află Dedeman, Hidroelectrica sau compania ce deține brandul McDonalds în România.

SPHINX IT devops

Bunele practici pentru echipele performante de DevOps

By | SPX Blog | No Comments

Echipele DevOps reprezintă punerea în practică a conceptului cu același nume, ce fuzionează divizia de dezvoltare software cu divizia de operare software. Mișcarea respectivă servește în scopul asigurării unor cicluri mai scurte de dezvoltare software, a creșterii frecvenței și consistenței implementărilor cerute de client, cât și îmbunătățirii gradului de automatizare și monitorizare în toate etapele procesului de construire a unei soluții software.

AlertOps listează într-un articol cele 5 bune practici în materie de DevOps, din propria perspectivă, între care colaborarea oricând & oriunde între membrii echipei, agilitatea în mărirea vitezei proceselor de livrare continuă, echivalentă unei adaptabilități în permanentă dezvoltare, sau practica unor notificări detaliate.

Puteți accesa aici articolul-sursă complet.

Experienţa InnovMatch, o privire introspectivă SPHINX IT

By | SPX Blog | No Comments

Echipa SPHINX IT a participat recent la concursul axat pe SAP – InnovMatch. Ca partener SAP cu experiență, am ales unul dintre cei 5 clienți potențiali prezenți în concurs și am dezvoltat o soluție software originală care să răspundă setului de cerințe al clientului, respectiv am proiectat o aplicație bazată SAP Platform Cloud destinată distribuitorilor. Această soluție răspunde unei zone de mare interes pe piața regională.

Rezultatul este un produs minim viabil (En: MVP) marca Sphinx IT numit Transparency Logistic (LT), ce marchează recunoașterea faptului că orice creștere a eficienței lanțului de aprovizionare afectează în mod semnificativ profitabilitatea întregii afaceri în distribuție.

Cu aplicația noastră mobilă (construită în platforma SAP Cloud), care servește ca element cheie pentru integrarea și sincronizarea datelor în timp real, fiecare camion de livrare se conectează la sistemul principal ERP al companiei. Raportarea datelor, cât și analiza lor, sunt de asemenea prevăzute în soluția SPHINX IT.

Echipa SPHINX IT a experimentat o mobilizare instantă şi deplină, așa cum facem întotdeauna în proiectele noastre. Am circulat idei, le-am dezbătut, sesiunile de brainstorming au fost dinamice, momentele de armonizare și fixarea strategiei pentru proiectul nostru ne-au energizat și motivat.

Luând în considerație întreaga experiență InnovMatch, suntem mândri de modul în care am confirmat din nou faptul că echipa SPHINX IT este cea mai grozavă echipă de profesioniști SAP, motivată de provocări valoroase și pasionată de activitățile sale!

Puteți vedea în continuare câteva din pozele de echipă pe care le-am surprins în momentele de activitate sau de re-încărcare a bateriilor…

Vrei să ne contactezi?

Contact   Facebook SPHINX IT

logo_ue2logo_guvro2logo_insstruct2

Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Proiect: "Implementarea unui sistem informatic de gestiune pentru cresterea competitivitatii LASTING Software"
Proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro"
"Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei."