Capabilități SAP Business One: funcțiile ERP, reimaginate cu SAP Business One pentru a satisface cerințele afacerilor mici sau mijlocii

By October 1, 2018SPX Blog

Management financiar cu SAP Business One

 

Folosind ERP-ul SAP pentru IMM-uri, vă îmbunătățiți marjele, reduceți erorile și conduceți un proces de luare a deciziilor mult mai profitabil, având la dispoziție un set complet de instrumente digitale pentru simplificarea operațiunile financiare.

–    Contabilitate

Automatizați manipularea tuturor proceselor contabile cheie, cum ar fi intrări în jurnal, conturi de încasat și conturi de plătit.

–    Controlling

Gestionați fluxul de numerar, urmăriți activele fixe, controlați bugetele și monitorizați costurile proiectului cu o mai mare acuratețe și eficiență.

–    Gestionarea activelor imobilizate

Simplificați gestionarea activelor fixe folosind funcția virtuală dedicată, eliminând astfel necesitatea introducerii repetate a datelor manuale.

–    Activități bancare și reconciliere

Reconcilierea proceselor, situațiilor bancare și plăților în mod rapid prin diverse metode, inclusiv cecuri, numerar și transferuri bancare.

–    Raportare și analiză financiară

Creați rapoarte standard sau personalizate din date în timp real pentru a vă îmbunătăți procesele de planificare a afacerii și de audit.

 

Managementul vânzărilor și clienților

Supravegheați întregul proces de vânzări și ciclul de viață al clienților într-un mod mai eficient – de la contactul inițial până la vânzarea finală, serviciul post-vânzare și asistența.

–    Gestionarea vânzărilor și a oportunităților

Urmăriți toate oportunitățile de vânzări și desfășurați activitățile pe tot parcursul ciclului vânzărilor, de la primul contact la încheierea tranzacției.

–    Gestionarea campaniilor de marketing

Creați, gestionați și analizați activitățile de marketing pentru a transforma prospecții în clienți și a crește vânzările și profitabilitatea.

–    Managementul clienților

Stocați toate datele critice ale clienților într-un singur loc prin sincronizarea și gestionarea datelor de contact ale clienților stocate în Microsoft Outlook.

–    Gestionarea serviciilor oferite

Remediați și gestionați eficient contractele de garanție și contractele de servicii și introduceți rapid și răspundeți la apelurile de servicii.

–    Raportare și analiză

Proiectați rapoarte detaliate cu privire la toate aspectele procesului de vânzări – de la prognoză până la urmărirea conductelor – utilizând șabloanele oferite de program.

–    Vânzări mobile

Împuterniciți întreaga organizație de vânzări să gestioneze informațiile în mişcare, oricând, oriunde și de pe orice dispozitiv mobil.

 

Achiziții și controlul inventarului

 

Optimizați practicile legate de achiziție și costurile legate de control, prin gestionarea întregului ciclu de plată a comenzii, inclusiv chitanțele, facturile, retururile și plățile.

–    Achiziții

Eficientizați procesele de achiziție, cum ar fi cererile de solicitare, comanda de achiziție, crearea de chitanțe bune și gestionarea retururilor. Îmbunătățiți auditurile prin gruparea documentelor, vizualizarea traseelor de informații și lucrul cu valute multiple.

–    Gestionarea datelor principale

Centralizați procesele de achiziție prin gestionarea datelor detaliate într-o interfață ușor de utilizat. Vizualizați analiza soldului contului și a achizițiilor, păstrând în același timp informații detaliate despre cumpărarea de articole, cu liste de prețuri și informații fiscale.

–    Operațiuni legate de depozite și integrarea contabilă

Beneficiați de sincronizarea în timp real a încasărilor de bunuri și nivelurile de inventariere din depozit pentru a efectua cu ușurință planificarea achiziționării și pentru a crea o factură plătibilă în mod automat dintr-o comandă de achiziție sau de la o primire de bunuri.

–    Creanțe

Reduceți costurile și optimizați relațiile dintre lanțul de aprovizionare. Procesați facturile, anulările și notele de credit facturate cu o referință la ordinul de achiziție; planificați nevoile materiale și programați achizițiile în consecință.

–    Raportarea

Creați rapoarte integrate cu date în timp real și afișați-le în diferite formate de rapoarte sau tablouri de bord pentru a obține o imagine de ansamblu asupra a ceea ce contează cel mai mult pentru afacerea dvs., indiferent dacă utilizați desktop-ul sau dispozitivul mobil.

Business Intelligence

 

Creați rapoarte exacte și la timp, bazate pe datele de la nivelul întregii companii, cu instrumentele de analiză și raportare SAP Business One.

–    Crearea și personalizarea rapoartelor

Accesați date din mai multe surse, creați rapoarte noi și personalizați-le pe cele existente într-o varietate de planuri cu cheltuieli IT minime.

–    Analiza interactivă

Analizați situația afacerii dvs. dintr-o varietate de perspective, utilizând SAP Business One integrat cu funcționalitățile Microsoft Excel standard.

–    Instrumente intuitive

Obțineți mai rapid informații cu privire la abilitatea de a muta, de a compara, de a detalia datele și de a utiliza alertele de asistență pentru căutare, precum și alerte bazate pe fluxul de lucru.

–    Capacități analitice cu valori predefinite

Îmbunătățiți vizibilitatea balanței de numerar și performanța vânzărilor in mod dramatic, utilizând analizele și indicatorii cheie de performanță predefiniți.

–    Vizualizări impresionante ale datelor

Luați decizii mai bune prin îmbunătățirea rapoartelor dvs. cu ajutorul vizualizărilor uimitoare puse la dispoziție de SAP Lumira, ediția pentru SAP Business One.

 

Capacități analitice și de raportare

 

Împuterniciți-vă angajații să facă mai rapid decizii inteligente, cu încredere, prin captarea tuturor informațiilor esențiale, care pot fi făcute instantaneu disponibile la nivel de companie.

–    Tablouri de bord și rapoarte

Concepeți tablouri de bord interactive și rapoarte care răspund celor mai presante întrebări. De asemenea, managerii pot urmări cu precizie veniturile, costurile și fluxul de numerar sau evaluarea performanței pentru a putea oricând să ia măsuri corective rapide.

–    Analiza în timp real

Accesați informațiile mai rapid și evaluați-le corect cu ajutorul capacităților puternice de analiză în timp real. Cu SAP Business One puteți simplifica căutarea de date și crearea, la cerere, a rapoartelor standard sau ad-hoc.

În plus, SAP Business One vă aduce capacități specifice diverselor industrii. Profitați de acestea, de cele mai bune practici incorporate în funcționalitățile puse la îndemâna dvs., precum și de procesele ce vă sunt puse la dispoziție prin instrumentele digitale special concepute pentru IMM-uri.

*Pentru mai multe detalii, accesați pagina de capabilități SAP Business One (Engleză) aici, de unde am tradus și adaptat cele de mai sus.