Ce trebuie să aibă în vedere IMM-urile când selectează un software ERP

By March 18, 2019SPX Blog

Dacă am abordat frecvent în postările noastre motivul pentru care majoritatea companiilor mici și mijlocii (îndeosebi aflate în curs de dezvoltare, însă și cele care doresc să păstreze o formulă deja consacrată de complexitate a operațiunilor) sunt avantajate de adopția unui ERP performant, ne-am gândit să reluăm acum subiectul modului în care alegem cel mai bun ERP atunci când deținem puterea de decizie într-o astfel de organizație.

Deoarece am dorit un ghid validat de către SAP, al cărui (onorat) partener este Sphinx IT, apelăm la un articol relativ recent din Economic Times. Am ales așadar să transpunem în română pentru dvs. un ghid compact care punctează ce trebuie să aibă în vedere IMM-urile când selectează un software ERP.

Stadiul de dezvoltare cel mai propice pentru declanșarea procesului de adoptare a unui ERP

SAP Business One este adesea afectat de o serie de percepții greșite în ce privește compatibilitatea sau beneficiile aduse de către această soluție, pentru organizațiile cărora în fapt ea le este special destinată.

Între aceste prejudecăți se află și ideea conform căreia instrumentele ERP ar fi cel mai potrivite pentru organizațiile de dimensiuni mari, cu activități foarte complexe, datorită costului ridicat al proprietății, complexității implementării și costurilor ulterioare de întreținere. În ultimul deceniu s-a înregistrat însă o creștere remarcabilă a numărului de IMM-uri care doresc să adopte tehnologia ERP și să o integreze în afacerile lor.

În baza a ceea ce s-a întâmplat cu IMM-urile care au adoptat acest tip de sistem de gestionare a resurselor, SAP transmite cu convingere că acest tip de organizații au nevoie să investească în ERP-uri destinate lor, pentru a putea beneficia de analizele integrate, de o implementarea rapidă, precum și de cele mai bune practici  în ce privește diverse procese inerente de afaceri, inclusiv cele financiare, de producție, HR, achiziții sau legate managementul lanțului de aprovizionare. Un ERP performant acoperă nevoile complexe ale unei organizații moderne, incluzând specificități caracteristice IMM-urilor, atunci când a fost proiectat special pentru acest tip de afacere.

Tehnologia digitală, pusă în slujba IMM-ului dvs. prin intermediul unui ERP precum SAP Business One, vă poate livra rezultatele dorite într-un mod eficient și rapid, creând premisa unei creșteri exponențiale și a unei altfel de înțelegeri a datelor legate de operațiunile dvs., precum și a procesării, utilității și valorificării acestora.

Aceste instrumente ERP pot,  servi la automatizarea proceselor cheie, eliberând astfel mai mult timp pentru a vă concentra asupra oportunităților de creștere inovatoare.

Așadar, pentru a putea adopta un ERP nu este nicidecum nevoie să amânați operațiunile necesare, decizia, selecția sau implementarea până după ce ați realizat un anume obiectiv de dezvoltare. SAP Business One este conceput astfel încât să poată contribui la realizarea obiectivelor propuse pe linie de afaceri în diverse stadii de dezvoltare ale afacerii dvs.

 

Ce trebuie urmărit la un ERP pentru a vă asigura că acesta vă va aduce un plus valoare real

Avantajele cheie ale ERP-urilor next-gen ar fi următoarele, conform SAP:

– vă pune la dispoziție cele mai bune practici din industrie: abordare sistematică care accelerează implementarea soluției ERP cu un risc minim & pachete de servicii care simplifică fiecare fază de implementare, conducând rapid la soluții puternice, durabile și flexibile;

– livrează imediat: aduce putere utilizatorilor prin alimentarea cu informații live din întreaga organizație, permițând liderilor reacții și acțiuni informate și imediate, adaptate schimbării;

– permite mișcarea dincolo de automatizare înspre contextual, cu un aport de inteligență tehnologică care crește puterea decizională și profitabilitatea la nivel de companie;

– aduce o integrare perfectă, reunind la nivelul său procesele din toate liniile de afaceri, operațiuni, lanțuri valorice etc, pentru a capacita o reală gestionare a activității în ansamblul ei.

 

Cele 4 elemente pe care trebuie să aibă în vedere IMM-urile când selectează un software ERP

 

  • Asigurați-vă că ERP-ul ales vă acoperă toate cerințele și funcțiile de afaceri, în același timp bifând cele mai bune practici din industrie;
  • Urmăriți ca acesta să fie capabil de a crește împreună cu afacerea dvs.;
  • Disponibilitatea oriunde & oricând este un criteriu necesar și diferențiator, deoarece clienții dvs. o așteaptă și o impun;
  • Un ecosistem experimentat şi maturi de parteneri, din care puteți alege acel partener potrivit cerințelor dvs., care să vă faciliteze o implementare de calitate și cât mai rapidă.

Pentru detalii suplimentare pe această temă puteți consulta materialul-sursă aici (engleză).

De asemenea, vă invităm să ne contactați pentru a afla cum puteți beneficia de calitatea noastră de partener SAP Business One, ERP-ul de top conceput special pentru IMM-uri de către SAP!