Cultura colaborării digitale influențează companiile de toate dimensiunile, inclusiv IMM-urile

By September 18, 2018SPX Blog

La SuccessConnect, evenimentul SAP ce a avut loc recent în Vegas, prezentarea principală s-a concentrat asupra schimbărilor ce urmează să aibă loc în structura forței de muncă în viitorul apropiat/mediu. Termenul „revoluția umană” a fost pus în contextul generației digitale, care odată ajunsă la momentul angajării, va aduce în companii standardul propriu în ce privește tehnologia. Noua generație (deși cu posibile limite de vârstă variabile, însă identificată prin acel grup cu obiceiuri și caracteristici similare) vine cu un set complex de așteptări și deprinderi, toate gravitând în jurul tehnologiei.

Colaborarea digitală, cerută atât din interior cât și din exterior

Dacă în interiorul companiilor se așteaptă ca modificările în direcția sporirii uzului de soluții digitale să fie induse prin ponderea tot ai crescută a unei anumite structuri a angajaților, din exterior există o presiune similară. Aceasta vine ca urmare a răspândirii unor forme noi a comunicării între companii. Îndeosebi în cazul existenței unor parteneriate sau a unor interdependențe, cei care vor să se ridice la nivelul standardelor în diverse industrii manifestă o formă de adopție rapidă a noilor tehnologii.
EWeek a publicat luna trecută un sumar a ce înseamnă colaborarea digitală next-gen la nivel inter-companii, din care am ales câteva exemple în cele ce urmează.

Câteva din cele mai recente tehnologii și idei de afaceri care pot fi utilizate pentru a sprijini colaborarea între companii

Conferințele facilitate de tehnologia cloud – aplicațiile pentru conferințe video de tip cloud, lasă angajații din diverse colțuri ale lumii să se întâlnească și să comunice în timp real, soluțiile competitive în domeniu permițând funcționalități care ușurează viața tuturor – cum ar fi zoom-ul instantaneu asupra persoanei care vorbește atunci când vor prelua conversația.
Afișajele interactive – acestea intervin când se colaborează la distanță și este nevoie de o soluție pentru a partaja informațiile și ideile necesare conversației în mod fluid și interactiv. Cu această tehnologie se pot încărca manipula în timp real modele și grafice pe un ecran, în timp ce interlocutorii intervin prin comentarii și oferă feedback. Astfel procesul decizional poate să fie mai rapid.
Tehnologia de colaborare încorporată  – aplicațiile concepute pentru a ajuta companiile să colaboreze împreună sunt adesea folosite în silozuri, caz în care mulți angajați se văd nevoiți să-și părăsească aplicația de mesagerie preferată pentru a accesa, de exemplu, aplicația de colaborare asociată calendarului. Viitorul este însă al soluțiilor integrate ce vor permite desfășurarea tuturor activitățile de colaborare centralizat, facilitând trimiterea de mesaje, colaborarea pe documente și conferințele video fără a comuta între aplicații.
Alte tehnologii colaborative menționate sunt Inteligența Artificială (AI), sau asistenții personali digitali.

Cum ne organizăm, odată expuși acestui inevitabil flux de tehnologii digitale?

Așa cum se poate ușor subînțelege, dacă opțiunile personale cu privire la tehnologie încă mai sunt posibile, în cazul companiilor, însăși existența acestora pe radarul industriei din care fac parte poate fi condiționată de adoptarea soluțiilor moderne.
Deoarece oferta existentă este foarte variată, cu tehnologii validate amestecate cu cele aflate în stadiul incipient sau timpuriu, cea mai înțeleaptă alegere constă în adoptarea unei soluții de bază în jurul căreia ulterior să se organizeze diverse adăugiri de care compania dvs. are nevoie. SAP Business One, de exemplu, este o soluție pentru IMM-uri concepută pentru a facilita transformarea digitală a companiilor de dimensiuni medii sau mijlocii, ce prezintă una din cele mai valoroase trăsături SAP. Soluția are în vedere posibilele dezvoltări viitoare, atât în ce privește organizațiile ce o utilizează, cât și mediul de afaceri în general, cu această adopție accelerată a  automatizării și digitizării funcțiilor până nu demult executate disparat sau în combinație uman-tehnologică.
Contactează-ne cât de curând pentru a afla mai multe despre modul în care SAP Business One poate transforma procesele și operațiunile afacerii tale!