Cum alegem un software EPR potrivit pentru compania noastră

By July 11, 2018SPX Blog
Sphinx IT SAP Business One alegere ERP IMM

La recomandarea colegei noastre Ioneta Kaycsa, specialist SAP Business Development & Project Management, vă prezentăm rezolvarea acestei dileme așa cum apare ea într-un articol din ET Online.

Întrucât organizațiile de tip IMM se văd confruntate cu faza de tranziție către un statut global, pentru care au nevoie de sprijinul tehnologiilor moderne ca să poată supraviețui pe termen lung, cerințele esențiale se modifică. Aceste companii au nevoie de resursele potrivite ca să își poată schimba după nevoie capacitățile de bază ale întreprinderilor, pentru a genera oportunități sporite de venituri. Deținerea unui software ERP (Enterprise Resource Planning), oferă flexibilitatea necesară pentru a face astfel de schimbări.

 

Depășirea obstacolelor la nivel de mentalitate

 

Dacă până nu demult deținerea unui ERP era atributul companiilor mari, sau era legată de atingerea unui anume prag de amploare în operațiuni, acum este clar că IMM-urile pot investi într-un ERP performant încă de la început. Cu un astfel de program, acestea pot beneficia de capacități de analiză integrate și de o implementare rapidă ce le pune la dispoziție apoi cele mai bune practici pentru diverse procese de afaceri, inclusiv cele financiare, de producție, HR, achiziții și cele de management al lanțului de aprovizionare.

În loc să se concentreze pe motivele pentru care în trecut un IMM amâna momentul adoptării unui sistem ERP, organizațiile de succes de astăzi se uită mai degrabă la motivele pentru care un astfel de program nu poate lipsi din portretul tip al companiei mici sau mijlocii moderne. Un ERP performant presupune:

1. Adopția concomitentă a celor mai bune practici din industrie;
2. Prezența și acțiunea imediată, live, a liderilor de afaceri;
3. Inteligența software-ului, trecând dincolo de automatizare, la sugestie contextuală, pe bază de roluri;
4. Integrarea deplină, prin conectarea fluxurile de lucru interne și a întregul lanț de valori.

 

Parametrii ce determină alegerea corectă

 

Conform articolului pe care l-am parcurs și rezumat pentru dvs., tot ceea ce au de făcut companiile este pur și simplu să răspundă la cinci întrebări simple, pentru a alege ERP-ul potrivit. Acestea sunt legate de: numărul curent al angajaților, industria în care își desfășoară activitatea, opțiunea de implementare, complexitatea afacerii și creșterea anticipată a numărului angajaților.

Odată realizat acest portret de finețe al propriei afaceri, următorul pas constă în analiza ERP-urilor disponibile, fiind atenți la următoarele caracteristici:

1. Găsirea unui ERP care acoperă toate funcțiile afacerii și oferă cele mai bune practici din industrie;

2. Garanția că acest ERP poate crește împreună cu dvs., punându-vă a dispoziție toate beneficiile unui ERP SaaS (software-ca-şi-serviciu);

3. Disponibilitatea oricând, oriunde, având în vedere că asigurarea flexibilității și accesibilității în mediul de lucru sunt extrem de necesare la ora actuală;

4. Existența unui ecosistem de parteneri experimentați pentru o implementare rapidă – pachete rapide de implementare bazate pe industrie, care sunt construite, vândute și sprijinite de parteneri;

Soluțiile integrate folosesc software-ul și inovațiile de bază ERP în combinație cu proprietatea intelectuală a partenerului, oferind un timp rapid de obținere a valorii, riscuri reduse, și o previzibilitate ridicată în raport cu cotele de preț.

*Vă invităm să ne contactați pentru a ne adresa orice întrebări suplimentare cu privire la SAP Business One – soluția SAP destinată IMM-urilor, de a cărei implementare ne ocupăm, în calitate de parteneri experimentați SAP!