Cum pot arăta sistemele de management al datelor configurate pentru autoritățile locale prin utilizarea tehnologiei SAP HANA

By November 19, 2018SPX Blog

Pentru a ilustra beneficiile modelului in-memory, specific soluțiilor SAP în versiunea HANA, am recurs la un artificiu de documentare, respectiv am călătorit în trecut, la momentul în care materiale online de specialitate expuneau în termeni mai simpli tehnologia HANA. Chiar dacă între timp această tehnologie a evoluat și a avut timp să fie validată de către utilizatori și perfecționată continuu de SAP, pe piața locală  continuă să existe lacune în ce privește cunoașterea avantajelor acestei tehnologii, precum și loc de creștere semnificativă în ce privește aplicațiile ei.

La momentul anului 2013, un lector al Universității din Birmingham ilustra modul în care se pot configura sistemele de management al datelor utile autorităților locale, în baza tehnologiei SAP HANA.

 

Detalii despre soluția SAP HANA

 

Consiliul Local din exemplul dat deținea o serie de seturi de date adunate printr-o platformă deschisă de date, unde fiecare persoană din public putea accesa informațiile respective. Deoarece acestea se prezentau sub forma unor seturi de numere, utilitatea lor era redusă până la blocare, moment în care a fost declanșat un proiect de agregare a acestor date și de afișare a lor într-o formă mai elaborată. Prima țintă a proiectului a constat în datele legate de traficul în diferite locații.

Ce avea în vedere respectivul Consiliu Local? În momentul în care cetățenii pot accesa informații la cerere, ei pot accesa instantaneu informații despre trafic și despre rutele doresc să le urmeze. Astfel, ei vor putea fi mai intuitivi în ce privește mediul înconjurător. De exemplu, utilizatorii vor putea beneficia de update-uri live și feed-uri pe dispozitive mobile, care să le indice locurile în care volumul traficului este cel mai mare sau unde timpii legați de transport cresc în timp real. Rezultatul? Mai puține întârzieri și o mai bună panificare a rutelor,  un trafic mai decongestionat și o mai bună prognoză în ce privește dinamica traficului în respectivul oraș.

Pentru atingerea scopurilor propuse, Consiliul Local din exemplul dat avea nevoie să analizeze informațiile colectate, astfel încât să poată lua cele mai întemeiate decizii. Tehnologia SAP HANA are un renume impresionant în ce privește viteza impresionantă de agregare a datelor, fiind propusă în cadrul proiectului ca și soluție integrabilă cu baza de date a Consiliului (în zona de back end), pentru a genera outputuri semnificative sub forma unor tablouri de bord sau feed-uri RSS.

Fiind o platformă bazată pe cloud, capabilă să acceseze seturi de date live/la cerere, SAP HANA
procesează datele pentru a furniza tablouri de bord eficiente și oferă utilizatorilor informațiile de care au nevoie în mod rapid și eficient.

Autorul materialului menționează ca există și alte opțiuni posibile, însă niciuna nu se ridică la nivelul SAP HANA, care vine cu tehnologia in-memory.

 

Revenind în prezent…

 

Deși pare că soluții precum cea descrisă mai sus aglomerează piața într-un mod fragmentat (soluții diverse, utilizate de cetățeni în mod privat și independent unii de alții, cum ar fi de exemplu aplicațiile ce acoperă traficul în zona în care aceștia se deplasează), rolul autorităților locale în a livra soluții performante, astfel încât să crească nivelul de confort în zona pe care o gestionează nu a fost preluat în mod oficial de nicio altă entitate.

Capacitatea de a avea acces la datele necesare încă se regăsește la nivelul administrației locale a oricărui oraș. Lipsa de coordonare sau gradul inconstant de eficiență în ce privește utilizarea acestor date pentru uzul public în nici un caz nu mai poate fi justificat prin lipsa soluțiilor software necesare de pe piață.

Accederea unor soluții de tip SAP HANA, în raport cu mărimea fiecărui centru urban este o posibilitate concretă la ora actuală.

Contactați-ne pentru a afla ce soluție vi se potrivește și cum puteți adopta sau dezvolta instrumentele digitale necesare, în baza soluțiilor pe care SAP vi le pune la dispoziție prin intermediul nostru!

Credit Imagine: Proiect SAP pt. decongestionarea traficului, China