Importanța unui ERP competitiv și practic în susținerea operațiunilor unei organizații moderne – un element care niciodată nu este prea mult subliniat

By March 4, 2019SPX Blog

Platforma G2Crowd este specializată în compararea celor mai bune programe software de afaceri și servicii destinate aceluiași sector, în baza informațiilor de la utilizatori și a datelor sociale referitoare la acestea.

În căutarea unor statistici globale imparțiale referitoare la gradul de adopție al sistemelor de gestionare a companiilor și al importanței ERP-urilor pentru afacerile moderne, am identificat drept potențial util acest sistem comparativ și de poziționare al software-ului de business în ce privește instrumentele disponibile pe piață și ceea ce pot oferi ele.

Deși SAP Business One suferă în clasamentul general datorită destinației sale – fiind un ERP proiectat pentru IMM-uri, acoperă doar un segment de utilizatori, iar cifrele totale nu pot fi la fel de mari precum cele ale SAP ERP – tabloul live oferit de platforma menționată poate fi util celor interesați de a afla mai multe despre ERP-urile performante, între care produsele SAP se mențin la vârful clasamentului.

 

Reluând elemente de bază – ce este un ERP?

Sistemele ERP (sau sistemele de planificare a resurselor întreprinderii) sunt sisteme complete și integrate care servesc gestionării tuturor aspectele unei organizații axate în principal pe producție. Un ERP acoperă alinierea gestiunii financiare, a operațiunilor legate de resursele umane, managementului lanțului de aprovizionare, precum și a elementele de manufactură  – cu funcția de bază a contabilității.

Aceste sisteme ERP sunt utilizate pentru a asigura transparența în întregul proces de afaceri prin urmărirea tuturor aspectelor legate de producție, latura financiară și materială. Acționând ca un hub central pentru fluxul de lucru și datele de la un capăt la celălalt, ERP – ul permite ca o multitudine de departamente să vizualizeze informațiile înregistrate de sistem, pentru a se asigura că se desfășoară procedurile corecte.

 

De unde vine succesul ERP-urilor – flexibilitate, versatilitate și susținerea dezvoltării

ERP-urile sunt utilizate cu prioritate de către companiile din producție sau centrate pe produse, însă furnizorii de servicii adoptă și ei tot mai mult aceste sisteme, pe măsură ce vendorii le adaptează activităților unor astfel de organizații.

Avantajele utilizării unui ERP determină lărgirea sferei lor de adoptare, în pas cu fenomenul de perturbare digitală și cu diversificarea masivă a obiectului de afaceri al companiilor moderne.  În loc să folosească produse independente, care nu se integrează în mod corespunzător, în fiecare departament separat, sistemele ERP oferă coerență de la început până la sfârșit, aplicabilă tuturor proceselor de afaceri.

Un astfel de instrument ajută enorm la extinderea și creșterea unei companii. În timp ce ERP-urile acoperă o gamă largă de funcționalități în sine, ele se pot integra cu software-ul CRM și cu produsele software PSA.

Utilizatorii pot alege să integreze produse independente pentru a forma un sistem ERP unic. De asemenea, se pot selecta numai anumite module specifice dintr-un sistem ERP pentru o implementare care să se potrivească cel mai bine nevoilor afacerii respective.

Majoritatea ERP-urilor oferă o suită standard de module, după cum observați în imaginea de mai sus, referitoare la SAP Business One.

In continuare, vă invităm să consultați imaginea de piață pusă la dispoziție de platforma G2Crowd, nu înainte de a reține descrierea SAP Business One, conform acestei surse.

(Cu SAP Business One) creșteți controlul asupra întreprinderii dvs. mici sau mijlocii, cu ajutorul unui software proiectat să crească împreună cu dvs. Optimizați procesele-cheie, obțineți o mai bună înțelegere a afacerii dvs. și luați decizii în baza informațiilor în timp real – astfel încât să puteți avea o creștere constantă a profitabilității. Reduceți costurile de administrare a afacerii dvs., de la financiar, achiziții, inventar, vânzări și relații cu clienții până la managementul de proiect, operațiuni și HR. Aveți acum la dispoziție o vizibilitate clară și un control complet asupra fiecărui aspect al afacerii dvs.

Contactați-ne acum pentru a afla cum puteți pune SAP Business One la dispoziția companiei dumneavoastră!

Material bazat pe sursa creditată în articol.