Istoria SAP Business One – capitolul 12, deschiderea către viitor

By September 3, 2018SPX Blog
Sphinx IT istoria SAP Business One viitor

Pentru a concluziona seria despre istoria SAP Business One (pe care am împărtășit-o și noi cu dvs. în varianta tradusă îi adaptată), autorul articolelor, Ilan Tal, face apel la o persoană importantă în cariera sa, Luis Murguia (Senior Vice President and General Manager of Business One), pentru a-și împărtăși gândurile și viziunea cu privire la SAP Business One în viitor.

Perspectivele SAP Business One, în cuvintele lui Luis Murguia (Senior Vice President and General Manager of Business One)

Luis Murguia este de părere că în ce priveşte soluţia SAP Business One, partea cea mai bună din istoria sa este cea care va urma.

Investiția făcută pentru ca Business One să ruleze pe SAP HANA va transforma acest instrument de afaceri în platforma Digital Core pentru IMM-ul modern. Dezvoltatorii software de la SAP au pregătit serviciul HANA Layer Service, un mediu puternic de dezvoltare pentru extinderea Business One.

Cu cât lumea intră/avansează în economia digitală, cu atât stratul de servicii HANA este podul ce face legătura cu noile tehnologii. Aceasta deoarece pune la dispoziție cel mai simplu mod de a crea aplicații mobile HTML5 personalizate, care extind capabilitățile Business One pentru utilizatorul în mișcare.

Multiple platforme eCommerce au fost construite în legătură cu SAP Business One, cu o conectivitate atât strânsă, cât și lejeră. Recent s-a introdus integrarea cu Platformele Square și Shopify, ambele inovatoare pe zona de eRetail din America de Nord.

Internetul lucrurilor (IoT) a ajuns și el în lumea Business One. Luis Murguia menționează cum, la conferința Biz.One, SAP a prezentat un magazin de comerț cu amănuntul reinventat, unde senzorii și dispozitivele au creat o experiență convingătoare pentru consumatori. De asemeni, Dl. Murguia lasă să se întrevadă şi alte planuri ale companiei de a lega SAP Business One la mișcarea ascendentă a IoT-ului în zona de afaceri.

Limbajul vorbit este implementat și el în Business One. Prima mișcare a fost să integreze Amazon Echo cu Business One – introducând posibilitatea de a solicita asistentului digital Alexa cel mai recent raport de comandă sau lista de conturi restante. SAP continuă prin mutarea înspre zona Machine Learning și Chat Bots. În viitor, se estimează că utilizatorul Business One va pune doar întrebări într-o limbă vorbită, naturală, în loc să navigheze şi să se trebuiască să se descurce în meniurile clasice.

Toate aceste inovații tehnice vor conduce la un nou tip de creștere  a soluției SAP Business One, proiectată pentru perioada următorilor 20 de ani.