Istoria SAP Business One, partea a 6-a

By May 21, 2018SPX Blog
Sphinx IT Romania SAP Business One

Odată cu achiziționarea TopManage și debutul noului SAP Business One, SAP a reușit să valorifice potențialul imens al pieței gestionării resurselor întreprinderilor mai mici și ale filialelor clienților săi globali care căutau o soluție software ușor de implementat și de folosit. Noul produs SAP astfel creat răspunde nevoilor întreprinderilor mici și a ajutat SAP să schimbe percepția conform căreia produsele SAP sunt doar pentru companiile mari, necesită implementări lungi și complicate și nu pot răspunde eficient cerințelor IMM-urilor.

Imediat după achiziție, compania a ales să păstreze în acest produs o combinație între cultura corporatistă caracteristică produselor sale de până atunci, și spiritul dinamic specific stilului start-up. Acest mix a trebuit să depășească diverse provocări, dar nu a trecut mult până la descoperirea unei identități echilibrate ce îmbina ambele elemente de mai sus.

 

Între standardizare și localizare

Pe de o parte, a existat o nevoie de a oferi o mai mare profunzime produsului, de a îmbunătăți funcționalitatea și infrastructura existente, în paralel cu menținerea standardelor de calitate ce descriu orice produs SAP. Pe de altă parte, a existat o cerere din ce în ce mai mare atât la nivel de conducere SAP, cât și la nivel de țări utilizatoare de a furniza din ce în ce mai multe localizări (norma la nivel de patrimoniu SAP fiind de 50 de localizări).

Una dintre soluțiile de extindere a resurselor existente a fost separarea produsului în 3 versiuni regionale denumite clustere. Fiecare echipă de dezvoltare a clusterelor s-a specializat în țările din respectiva regiune și a dezvoltat versiunea bazată pe date provenite de la experții în produse locale SAP:

Clusterul A – Dezvoltat în Israel și Germania, pentru Europa de Vest și America
Clusterul B – Dezvoltat în China, pentru Asia-Pacific
Clusterul C – Dezvoltat în Slovacia, pentru Europa de Est.

 

Evoluția platformei

Vânzarea indirectă în întreaga lume (prin intermediul partenerilor SAP) către multe industrii cu cerințe diferite a însemnat că produsul necesita să vină cu funcții puternice ale produselor de bază, un set de instrumente de dezvoltare și integrarea în jurul produsului principal.

În câteva luni, dezvoltatorii software au creat instrumentele de bază și le-au plasat în Software Development Kit (SDK). Codul sursă al SAP Business One nu este conceput pentru a fi accesibil de către terți – pentru a garanta o „versiune unică”, cu stabilitate și funcționalitate îmbunătățită. SDK-ul permite partenerilor și clienților să îmbunătățească și extindă SAP Business One, precum și să integreze soluții externe în baza standardelor și liniilor directoare specifice, astfel încât să îndeplinească cerințele de logică a afacerilor caracteristice sistemului de bază.

Astfel partenerii SAP pot modifica atât interfața de utilizator, cât și să dezvolte soluții la comandă și să le integreze.

Ilan Tal, autorul acestei serii despre istoria SAP Business One, menționează că la începutul anului 2004, SAP a lansat programul SAP Business One Solution Partner. Acesta implică o rețea globală de parteneri certificați pentru a dezvolta noi capabilități și extensii de produse pentru SAP Business One. Partenerii SAP au dezvoltat astfel aplicații care adaugă noi valențe soluției SAP Business One prin procese de afaceri noi și funcționalități specifice industriei.
Mișcarea a fost una de succes, reflectat în cei peste 200 de parteneri de soluții cu peste 600 de soluții integrate în SAP Business One la momentul publicării articolului sursă (primăvara 2017). De asemenea, autorul articolului detaliază procedura de selecție a acestor parteneri calificați SAP.

 

Articol tradus & adaptat după sursa din linkul de mai sus.

 

Sphinx IT – partener SAP Business One

După cum v-am anunțat la începutul acestui an, echipa Sphinx IT a adăugat noi competențe dedicate activităților aferente soluției SAP Business One.

Puteți revedea aici comunicatul de presă Sphinx IT pe această temă.