Motive pentru care organizațiile de talie mijlocie sunt gata de schimbările majore aduse de capacitățile de analiză și prognoză

By February 25, 2019SPX Blog

După cum știți și din pagina noastră dedicată de website, SAP Business One versiunea HANA, vă aduce capabilități de analiză dinamică și de prognozare, urmărirea în timp real a indicatorilor de performanță, precum și rapoarte dinamice și interactive care să vă ofere o imagine de perspectivă asupra viitorului afacerii dumneavoastră.

Ceea ce poate vă este însă mai puțin cunoscut este gradul de importanță al unor astfel de capacități. A avea la dispoziție tehnologia analizei predictive a devenit o cerință obligatorie, chiar și pentru companiile de dimensiuni mai mici. Desigur, aceasta dacă respectivele companii doresc să poată relaționa la același nivel cu partenerii lor internaționali, să poată anticipa mișcări ale pieței în mod fundamentat – și mai ales să își calibreze operațiunile funcție de informațiile esențiale care îi sunt accesibile în acest fel.

Prejudecățile conform cărora astfel de capabilități sunt rezervate exclusiv companiilor mari sau subsidiarelor acestora sunt depășite. De exemplu, DigitalistMag apreciază că accesul la analiza predictivă merge mână în mână cu evoluția organizațiilor mijlocii către versiunea lor mai performantă, adaptată viitorului. Doar astfel, aceste companii pot trece la acțiune în ce privește riscurile și oportunitățile emergente.

Aceeași publicație listează câteva motive substanțiale pentru care majoritatea întreprinderilor mijlocii ar fi gata pentru schimbările corelate cu utilizarea unui ERP cu capacități de analiză avansată incorporate.

 

De ce companiile mijlocii sunt deja pregătite pentru capacitățile analitice ale unui ERP performant

Urmărind articolul DigitalistMag, se pare că studiile pieței și cifrele relevante asociate acestora spun povestea unei zone de activitate care este pregătită de transformarea digitală ce include capacitățile de analiză predictivă de care vorbeam mai înainte.

La o privire rapidă, iată câteva din motivele aflate în spatele acestui momentul semnificativ pentru companiile mijlocii:

  • Analiza predictivă este un instrument de asigurare a șanselor companiilor mijlocii, în luptă cu competitorii de orice talie

Oxford Economics a raportat că 82% dintre retailerii de dimensiuni medii se concentrează asupra investițiilor digitale pentru a dispune de același tip de informații relevante utilizate și de către giganții din industrie – fără a presupune o investiție substanțială în mai multe tehnologii deodată.

 

  • Stăpânirea lucrului cu rezultatele analizelor predictive dovedește clar importanța datelor relevante

Întreprinderile aflate în curs de dezvoltare renunță la clasicele tabele, la tablourile de bord statice și șabloanele tradiționale de raportare internă pentru a putea oferi informații relevante pentru toți factorii cheie, într-o abordare nouă, fără investiții semnificative de capital; fără a ajunge să se blocheze în relația cu furnizorii de tehnologi, și fără a fi nevoiți să își dreneze resursele interne.

 

  • Un focus de tip nou asupra gestionării datelor crește încrederea de a lua decizii informate

Chiar dacă și până acum companiile mijlocii aveau cunoștințe despre gestionarea datelor în scopul valorificării cât mai eficiente a lor, lucrurile s-au schimbat atât de mult în ultimii trei ani, încât regulile lor existente nu se mai aplică. Creșterea surselor de date și a cantității de informații brute disponibile duce la „inundarea” sistemelor de afaceri (și, pe cale de consecință, la blocarea întregului mecanism de valorificare a datelor). Acum informațiile  sunt atât de bogate cantitativ, încât este necesar ca ele să fie centralizate și conectate pentru a fi utilizabile, precum și pentru a permite flexibilitatea necesară, așa cum este ea dictată de către specificul operațiunilor de afaceri.

Vă lăsăm să descoperiți singuri în continuare restul motivelor din articolul DigitalistMag aici, nu înainte de a vă reaminti că accesul la datele importante pentru compania dvs. – precum și prelucrarea acestora astfel încât să accesați toate resursele relevante pe care acestea le „ascund” vă sunt posibile prin SAP Business One, ERP-ul SAP special proiectat pentru întreprinderile mici și mijlocii.

 

Echipa SPHINX IT are competențe pentru soluția SAP Business One, care se adresează  întreprinderilor mici și mijlocii, precum și companiilor aflate  în curs de dezvoltare și modernizare. Contactați-ne pentru a afla mai multe detalii!