Presă: Care este situația outsourcing-ului românesc

By January 18, 2018SPX Blog

Despre subiectul outsourcing-ului nu lipsesc materialele în presa online, deoarece această practică permite companiilor de dimensiuni variate să se concentreze pe activitatea de bază, in timp ce instrumentele digitale le sunt dezvoltate și gestionate la costuri mai mici (comparativ cu o activitate similară desfășurată in-house) de către companii software specializate, aflate pe alte meridiane – fiind extrem de populară.

În România acest subiect se arăta promițător încă de acum 10 ani, după cum descoperim într-un articol din Capital. La nivelul anului 2017, Business Magazin remarcă faptul că „ România este cea mai atractivă destinație din Europa Centrală și de Est, după Polonia, pentru furnizorii de servicii de business”, în baza unui studiu CRBE Reasearch, extrapolat și de către Ziarul Financiar aici.

Avantajul colateral în procesul desfășurării de activități de outsourcing nu este de neglijat – fiind implicați în proiecte variate localizate în diverse regiuni, experiența câștigată este incomparabil mai valoroasă decât cea acumulată în cazul unei activități lineare, dezvoltând sau gestionând câteva tipuri limitate de soluții software. Pasiunea pentru dezvoltarea software alimentează pașii în direcția inovației, iar experiența în proiecte deja demarate adaugă la know-how şi gândirea „pe temă”/„event response”.