Transformarea digitală, o realitate necesară pentru IMM-uri, conform unui studiu finanțat de SAP

By March 25, 2019SPX Blog

Atâta timp cât o sumă de companii din diverse industrii și din diverse zone geografice rămân nealiniate curentelor globale specifice organizațiilor de top (ilustrând diversele stadii de înțelegere a ceea ce înseamnă mediul de afaceri curent), motivele pentru care IMM-urile au nevoie să se adapteze pentru a ține pasul cu noile tehnologii, pentru a fi competitori reali pe zona lor de piață și pentru a veni în întâmpinarea așteptările clienților rămân un subiect de interes în mediul online.

Deoarece se consideră că este necesară o activitate de informare și educare, materialele pe acest subiect abundă, fiind bazate pe date concrete. Finanțarea studiilor și cercetărilor din spatele lor este adesea făcută de către companiile care oferă soluțiile necesare transformării digitale  – care devine tot mai mult o condiție pentru fiecare companie, în cazul în care aceasta se dorește un partener evoluat tehnologic, de încredere și consistent pentru toți colaboratorii săi. Printre acest tip de materiale se numără şi studiul privind utilizarea soluției integrate de afaceri SAP pentru IMM-uri, SAP Business One, versiunea pentru SAP HANA, sponsorizat de SAP şi produs de SMB Group, din care vom extrage în cele ce urmează câteva elemente relevante.

Un studiu de piață realizat de către SMB Group în 2017 pe o serie de companii cu 1-249 de angajați a returnat un răspuns în procentaj dominant (36%): relația dintre tehnologie și propria afacere constă în faptul că tehnologia sprijină sau face posibil un mers mai bun al operațiunilor.

 

Îmbunătățirea experienței de client

Contabilitatea, vânzările și marketingul, serviciul clienți și cel de suport al echipelor interne au toate nevoie să poată accesa, vizualiza și lucra toate cu o versiune coerentă și actualizată bazei de date a companiei, astfel încât să poată oferi fiecărui client o experiență ireproșabilă. Doar o soluție integrată și multifuncțională de management al resurselor organizaționale poate furniza IMM-urilor fundația necesară pentru a îmbunătăți experiența de client.

Materialul SMB Group ilustrează beneficiile înregistrate de această latură a activității unei companii mijlocii cu un studiu de caz realizat pe situația unei firme producătoare de echipament de protecție în sectorul sportiv. Folosind SAP Business One, versiunea S/4 HANA, respectivul brand a făcut trecerea la următorul nivel de dezvoltare. A fost înregistrată inclusiv o reducere de 15% pe zona de conformitate, precum și o reducere de 20% a costurilor de transport al materialelor de marketing ce trebuiau livrate la diverse evenimente.

Un alt exemplu, pentru aceeași soluție de gestionare a operațiunilor la nivel de companie, este dat de un brand producător de echipament de schi. De această dată beneficiarii SAP Business One versiunea S/4 HANA și-au realizat dorința de a livra produse la timp, de a avea la dispoziție inventarul pieselor în timp real, de a putea să creeze prognoze mai precise și de a reacționa astfel rapid şi la obiect în ce privește comenzile de produse – toate contribuind la îmbunătățirea considerabilă a experienței de client.

 

Suport pentru organizații în procesul de creare de noi valori

Implicând un proces ce poate avea diverse „grade” în ce privește transformările la nivel de companie, de la modificări complexe la mici schimbări esențiale care generează rezultate îmbunătățite, modul în care soluțiile SAP destinate IMM-urilor acționează ca un suport în crearea de valori noi se bazează pe mecanismul implementării unor elemente ce duc la creșterea eficienței.

Alături de această mișcare, recomandată tuturor IMM-urilor ca și scop-premisă sau inițial, alte strategii perfect suportate de SAP Business One versiunea S/4 HANA mai sunt:

  • Adăugarea unui nou canal de vânzări
  • Intrarea pe o noua piață geografică
  • Crearea unui nou produs sau oferte de servicii
  • Diversificarea înspre sectoare complementare de afaceri
  • Îmbunătățirea calității produselor sau serviciilor oferite

*Pentru a descoperi mai multe despre modul în  care transformarea digitală facilitată de soluțiile SAP pentru sectorul IMM poate duce la crearea unor oportunități de noi modele de afaceri, vă invităm să consultați materialul original aici.

De asemenea, pentru detalii special adaptate cerințelor unice ale afacerii dumneavoastră, vă așteptăm să ne contactați pe calea care vă este cea mai convenabilă și să stabilim o întrevedere!

Echipa Sphinx IT