Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”
„Investitii pentru viitorul dumneavoastra”
Proiect: „Implementarea unui sistem informatic de gestiune pentru cresterea competitivitatii LASTING Software”
Proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

„Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
„Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.”

Implementare SAP în cadrul ELBA S.A.

Timişoara 2013: La un an de la finalizare, implementarea sistemului SAP în cadrul ELBA S.A.  permite celor peste 120 de utilzatori finali o experiență unică de management al datelor. Intregul proces de implementare a fost condus de către echipa de consultanți ai companiei timișorene SPHINX IT , Gold Partner SAP România.

Imagine emblematică a industriei timișorene, cu peste 90 de ani de experiență în domeniul iluminatului și mai mult de 60 de ani de activitate pe piața industriei auto, ELBA S.A. din acest an aliniată celor mai performante standarde de management al datelor, prin implementarea sistemului informatic integrat SAP.

Implementarea sistemului de gestiune integrat, a fost cerută pe de o parte de noile exigențe ale clienților semnificativi și pe de altă parte de dorința de  adaptare la nevoile pieței, cu scopul de a optimiza controlul şi planificarea afacerii.“Ne-am dat seama că sistemul pe care îl aveam de mai bine de 11 ani nu mai rãspundea nevoilor noastre, în momentul în care a crescut activitatea în industria auto şi clienţi precum Renault sau Skoda, solicitau informaţii  pe care doar un sistem informatic de  actualitate le putea oferi.” spune doamna Lucia Gheorghe, Director Economic ELBA S.A.

Sistemul ERP de care Elba dispune în prezent, este unul extrem de complex, acoperind întreaga gamă de procese ale companiei, de la gestiunea procesului de producție, până la gestiunea activităților de aprovizionare, vânzare și post-vânzare, contabilitate de gestiune și financiară și rapoarte manageriale complete. “Având în vedere gradul de complexitate al implementării pe de o parte, și al sistemului pe de altă parte, era necesară trecerea câtorva luni de la implementare, pentru a ne pronunța corect asupra reușitei întregului proces. Astăzi, putem spune că fără îndoială, implementarea SAP în cadrul Elba a fost un real succes. ” Spune domnul Ronald Wagmann, director Divizie Solutii IT Timisoara – SPHINX IT.  “Cu o soluție SAP activă, ELBA are astăzi un atu important de valorificat in primul rand in relatia cu potentialii clienti, in relatia cu furnizorii, si de asemenea, in atragerea unor potentiali investitori și parteneri. Atingerea acestei performanțe se datorează în primul rând și implicării directe a top-managementului, de la prima la ultima etapă a implementării.” adaugă dl. Wagmann.
“În prezent, sistemul SAP ne asigură funcţionalităţile cheie pentru derularea proceselor de afaceri, cu implementare, punere în exploatare şi evidenţiere rapidă a beneficiilor, susţinute de o platformã IT complet integrată, scalabilă, bazată pe standarde deschise, ce acoperă procesele cheie din cadrul companiei.” completează  dna Gheorghe.

# # #

Despre SAP
SAP este liderul mondial în furnizarea de soluţii software pentru afaceri. Astăzi, SAP are peste 76 000 de clienţi în mai mult de 120 de ţări. Aplicaţiile SAP acoperă o gamă largă de soluţii, de la cele proiectate pentru companii mici şi mijlocii până la suite de soluţii pentru organizaţii globale. SAP România s-a înfiinţat în 2002, activitatea sa fiind concentrată pe vânzări şi marketing precum şi pe dezvoltarea versiunilor localizate ale soluţiilor SAP. Cu o cotă de piaţă de 25,2% în 2006 (conform IDC) şi peste 200 de clienţi în România, SAP este liderul pieţei de soluţii software pentru afaceri din România. www.sap.ro
 Despre Elba
Cu peste  90 de ani de experienţă în domeniul iluminatului și peste 60 de ani experiență pe piața auto,  ELBA este astazi o marcă de renume, o firmă emblematică pentru industria românească. Două dimensiuni majore sunt reprezentative pentru activitatea actuală a companiei: Fabrica de corpuri de iluminat general şi Fabrica de corpuri de iluminat auto. La acestea se adaugă fabrica SDV și Laboratoarele Elba. Pentru detalii accesati http://www.elba.ro/index.php

parteneri