top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiLASTING System

Funcții cheie de gestionare financiar-contabilă ce pot fi rezolvate cu ajutorul unui ERP

Când este vorba despre managementul financiar-contabil, organizațiile au acum tendința de a gestiona aceste necesități folosind un software ERP (Enterprise Resource Planning). Majoritatea ERP-urilor cuprind mai multe funcții din zona financiar-contabil, utile pentru a răspunde unor cerințe de afaceri complexe atât companiilor mici sau mijlocii, cât și organizațiilor globale mari.


Cum poate să sprijine un ERP gestionarea financiară a companiei

Un ERP complet (& localizat), vă oferă un set integrat de instrumente care vă ajută să gestionați fluxul de numerar, să calculați automat impozitele aplicabile, să urmăriți bugetul, să alocați venituri și, per total, să aveți o imagine clară a departamentului financiar.

Într-un studiu realizat de SelectHub, aproximativ 92% dintre respondenți au declarat că își doresc noi funcții contabile integrate în următorul ERP pe care îl vor folosi. Procentajul răspunsurilor de acest tip este destul de impresionant.


Să vedem care ar fi câteva din funcțiile de management financiar pe care un ERP tipic le adresează, în exemplele ce următoare*.


Bugetarea


Indiferent dacă este vorba de managementul fluxului de lucru sau de generarea de venituri previzibile, un software ERP permite procesarea plăților, prognoza, transferurile bancare și reconcilieri – pentru a numi doar câteva dintre funcțiile disponibile. Având o integrare perfectă într-un singur ERP a tuturor acestor funcții, instrumente și capabilități de analiză, întreprinderile pot păstra un control constant asupra utilizării resurselor și eficienței zilnice.


Operațiunile de audit


Adesea este dificilă menținerea unei precizii în ce privește înregistrările financiare, motiv pentru care multe întreprinderi apelează la terțe părți specializate în audit. Un ERP de calitate este de folos în ce privește validarea datelor și automatizarea rapoartelor, reducând astfel costurile cu auditul. Modulul de gestiune financiară din ERP asigură menținerea controlului auditului intern, economisirea timpului alocat acestuia și eliminarea neregulilor contabile.


Managementul riscului


Orice activitate de afaceri presupune riscuri. Pentru minimizarea, atenuarea și menținerea acestora sub control, cât și pentru a evita situațiile nefavorabile, liderii de afaceri au nevoie să elaboreze planuri adecvate, în colaborare cu profesioniștii pe linie de strategie de afaceri.

Modulul de gestiune financiară integrat într-un ERP modern pune la dispoziție o viziune de ansamblu asupra întregii organizații și, prin urmare, permite adoptarea unor decizii financiare informate, în baza cifrelor financiare și a cotelor corect calculate.


Numerar, lichidități și datorii


Menținerea și optimizarea sănătății financiare a întreprinderilor are o importanță deosebită. Când investiți într-un software ERP, acesta servește gestionării fluxului de numerar, lichidităților, prognozelor, îmbunătățind prin urmare eficiența organizațională prin reconcilierea conturilor bancare.

  • Beneficii ale modului financiar – contabil din ERP

  • Îmbunătățirea performanței

  • Îmbunătățirea procesului contabil și a controlului fiscal

  • Îmbunătățirea procedurilor financiare și minimizarea erorilor

  • Promovarea procesului de analiză a datelor în locul celui de consolidare a datelor

  • Creșterea eficienței operaționale a organizației


*Material tradus & adaptat după ERPinNews– detalii & alte exemple de funcții de management financiar prin ERP pe link (En).


SPHINX IT este partenerul ideal pentru integrarea și automatizarea operațiunilor companiei dvs. folosind SAP Business One – cea mai performantă soluție ERP pentru managementul transparent al companiilor mici şi mijlocii (IMM), în curs de dezvoltare. Contactați-ne pentru detalii!


32 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page